27 November 2023 TB news TB Partner

Noticias

L’ICF i Tech Barcelona s’alien per impulsar el finançament del sector tecnològic i digital

27 November 2023 TB news TB Partner
  • L’acord de col·laboració facilita l’accés al finançament al teixit empresarial de Barcelona, a fi de contribuir en el creixement de l’emprenedoria actuant com a complement del finançament privat

Barcelona, 27 de novembre de 2023.- L’Institut Català de Finances, l’entitat financera pública de Catalunya, ha signat un acord de col·laboració amb l’associació Tech Barcelona per incrementar el coneixement de les solucions de finançament existents i impulsar el finançament de l’ecosistema tecnològic i digital de Barcelona. L’acord consolida la relació de la banca pública de promoció de Catalunya amb el teixit empresarial de la ciutat.

En aquest sentit, l’ICF té productes com l’ICF Venture Tech, fons de capital risc destinats a invertir en projectes tecnològics i/o d’innovació en les seves etapes inicials i amb models de negoci innovadors, o IFEM Innovació, un finançament en coinversió amb inversors privats i fons de capital risc en forma de préstec participatius per a empreses en fases inicials o en les primeres etapes de creixement.

Vanessa Servera, consellera delegada de l’ICF: “Per a l’ICF, aquest conveni amb Tech Barcelona és una aliança estratègica per fer més sòlida la relació de la banca pública de promoció de Catalunya amb l’ecosistema tecnològic i digital. L’ICF és un agent de finançament rellevant en el sector tecnològic i d’start-ups i aquest acord contribueix a materialitzar encara més la seva posició i a incrementar el coneixement de les solucions de finançament que ofereix.”

Miquel Martí, CEO de Tech Barcelona: “L’Institut Català de finances ha estat i és un agent clau en el desenvolupament de l’ecosistema tecnològic català, per la seva implicació com a inversor directe i col·laborant amb el venture capital. Formalitzar aquest rol a través de la seva incorporació com a partner de Tech Barcelona reforça la visió compartida de que la col·laboració publicoprivada és clau per a l’impuls de l’ecosistema”.

El conveni signat preveu la col·laboració entre Tech Barcelona i l’ICF en la promoció d’iniciatives, programes i esdeveniments de l’àmbit tecnològic i digital, l’organització de tallers i grups de treball, i la participació a actes com el Tech Spirit Barcelona o el 4YFN.

Tech Barcelona, associació independent i sense ànim de lucre que treballa per a consolidar Barcelona com un hub tecnològic i digital de referència internacional, representa a més de 1.300 socis i compta amb el suport més de 90 organitzacions partners, líders en el seu sector, compromeses amb el projecte.