EVENTO

Solucions basades en IA de suport a l’atenció de la Retinopatia Diabètica en l’àmbit de l’Atenció Primària

Por Generalitat de Catalunya | Dept. de salut

09/01/2023
Híbrid (Edifici Dr. Josep Salvany. C/Roc Boronat, 81, 08005 Barcelona)
12:00 / 13:30
Actividad Pública
Presentació de la consulta oberta al mercat

Solucions basades en Intel·ligència Artificial de suport al procés d’atenció de la Retinopatia Diabètica en l’àmbit de l’Atenció Primària

El Programa Salut/IA planteja el llançament de Reptes per avaluar solucions d’Intel·ligència Artificial que ajudin a resoldre problemes concrets en l’àmbit sanitari. El repte es materialitza amb una convocatòria pública i oberta de projectes. Un cop seleccionats, seran sotmesos a un procés d’avaluació exhaustiva amb la missió d’escollir la millor proposta per implantar-la al Sistema de Salut de Catalunya.

El primer repte proposat és per la Retinopatia Diabètica. L’objectiu és desenvolupar eines basades en IA per donar suport a l’atenció dels pacients afectats per la diabetis, mitjançant l’anàlisi de retinografies i dades clíniques del Sistema de Salut de Catalunya. A la sessió es presentaran els detalls de les bases que regiran el desenvolupament d’una consulta al mercat per copsar la disponibilitat en el mercat, o les possibilitats que aquest pugui desenvolupar, de solucions basades en Intel·ligència Artificial de suport al procés de la Retinopatia Diabètica, integrades i interoperables en l’àmbit de l’atenció primària del Sistema Sanitari Integral d’Utilització Pública de Catalunya (SISCAT).

AGENDA

  • 12:00h – Obertura a càrrec del CatSalut
  • 12:15h – Necessitats assistencials en el procés d’atenció a la Retinopatia Diabètica, a càrrec del Dr. Josep Maria Caminal, Cap del Servei d’Oftalmologia de l’Hospital de Bellvitge
  • 12:30h – Procés de la Consulta Preliminar al Mercat, a càrrec de Ramon Maspons, Director Estratègic de la Comissió Departamental d’Innovació i Transformació.
  • 13:00h – Plantejament tècnic de la millora del procés d’atenció a la Retinopatia Diabètica, a càrrec de Ramon Roman, Director del Programa PADRIS (Programa Públic d’Analítica de Dades per la Recerca i la Innovació en Salut)
  • 13:15h – Torn obert de preguntes

Es imprescindible inscriure’s previament aquí.

L’esdeveniment es podrà seguir en remot o presencial. Cal especificar la modalitat d’assistència en la reserva de l’entrada.

Aquest esdeveniment compta amb la col·laboració de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya, TIC Salut Social, Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (Gobierno de España) i finançat per la UE (NextGenerationEU).

Solucions basades en IA de suport a l’atenció de la Retinopatia Diabètica en l’àmbit de l’Atenció Primària

09/01/2023
12:00 / 13:30
Híbrid (Edifici Dr. Josep Salvany. C/Roc Boronat, 81, 08005 Barcelona)
Actividad Pública