EVENTO

X Edició – Premis DonaTIC 2024 (Data límit: 3 juny)

Por Generalitat de Catalunya

03/06/2024
Online
Actividad Pública

Ja ha començat la 10ª edició dels Premis DonaTIC, iniciativa impulsada per la Generalitat de Catalunya. L’objectiu del guardó és distingir el paper de les dones en el món professional, empresarial i acadèmic de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC); divulgar referents femenins contemporanis entre la societat per promoure les vocacions en ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques (CTEM); i fomentar la presència femenina en les carreres tecnològiques i les enginyeries.

CATEGORIES.

 1. Emprenedora: dona o grup de dones que ha fundat o cofundat una empresa del sector de les TIC o que ha dut a terme innovacions en l’empresa familiar, com a intra-emprenedora. Es considera emprenedora aquella persona que ha creat una empresa que té, com a màxim, 5 anys d’antiguitat.
 2. Empresària: dona o grup de dones que ha consolidat una empresa del sector de les TIC. Es considera empresària aquella persona que ha consolidat una empresa que té més de 5 anys de vida.
 3. Professional: dona que treballa en l’àmbit de les TIC (per a una empresa, organització o pel seu compte) i que té una titulació universitària o de formació professional de l’àmbit de les TIC.
 4. Acadèmica/Investigadora: dona que es dedica a la formació i/o recerca en l’àmbit de les TIC i que té una titulació universitària o de formació professional de l’àmbit de les TIC.
 5. Divulgadora: dona que treballa en l’àmbit de la comunicació o que ha dut a terme activitats de divulgació vinculades a les TIC o a les tecnologies.
 6. Revelació: dona amb una trajectòria curta molt rellevant i un paper significatiu i destacable en l’àmbit de les TIC.
 7. Estudiant TIC. En aquesta categoria, els requisits comuns per a les candidates a qualsevol de les quatre subcategories són estar matriculada en el moment de la convocatòria dels Premis i estar desenvolupant o haver desenvolupat un projecte o iniciativa destacable en l’àmbit de les TIC. Es divideix en:
  • Universitària: noia estudiant de qualsevol titulació de grau o màster universitari de l’àmbit de les TIC.

  • FP: noia estudiant de qualsevol cicle formatiu d’FP de l’àmbit de les TIC.

  • De requalificació o millora de les habilitats: dona que prové d’altres àmbits i que actualment està cursant una formació en l’àmbit de les TIC.

  • Estudiant TIC de doctorat: noia estudiant de qualsevol doctorat de l’àmbit de les TIC.

   1. Iniciatives referents. Aquesta és l’única categoria que està oberta a persones i equips de tots els gèneres. S’hi poden presentar empreses (en la subcategoria Empresarial) o entitats (en la subcategoria Entitat, centre formatiu / institució) que hagin desenvolupat una iniciativa pròpia que posi en valor el paper de la dona en l’àmbit de les TIC per combatre la bretxa de gènere

La convocatòria romandrà oberta fins el 3 de juny a les 14:00h. Participa aquí.

X Edició – Premis DonaTIC 2024 (Data límit: 3 juny)

03/06/2024
Online
Actividad Pública